Kalle Petré Stockholm, Sweden 2014.10.10 Nr B54 Ver 2
Kommentar Onödigt material
I oktober 2013 deltog jag i dörrknackning för sossarnas höstkampanj för jobb. Viktigt och kul! Det är alltid spännande, när man får chans att prata lite mera med människor man inte känner.

Emellertid - till kampanjmaterialet hörde en knapp att fästa på rocken. "En jobbigare morgon men ett betydligt bättre liv", stod det. Knappen var väldigt stor, 75 mm i diameter. Jag blev fundersam och undersökte den närmare. Den bestod av tre delar. Ytterst med texten var en rund metallplåt på 8 gram, därinnanför en lika stor plastskiva och på den en säkerhetsnål.

Nä, jag vet. Det är ingen stor sak. Man varför kan man inte tänka sig för även i detaljer? En pappskiva hade varit lika bra. Då hade vi sparat på icke-förnybar metall och sluppit CO2-utsläpp från plast. Borde inte våra ombudsmän tänka så? Borde det inte ingå i ansvaret för "profilreklam.se" * att tipsa om den saken?

Den analysen gjorde jag alltså för ett år sedan. Nu har vi haft valrörelse. Jag har deltagit i två. Dels sossarnas och dels Klimatval 2014*. Dessutom röstade jag i valet på ett utspritt sätt, trots att jag är organiserad och aktiv sosse. På S i landstingsvalet, på V i kommunalvalet och på Fi till riksdagen. Jag har använt två knappar och skaffat en till.

Dessa tre knappar väger tillsammans 15 gram och sosse-märket har plastbaksida. Ingen av de tre organisationerna har gjort som jag skulle vilja. Papp i stället för metall och plast. Jag har nu källsorterat dessa, vilket betyder, att sosse-märket måste brytas sönder i plast-bit och metall-bitar. Jag undrar, hur många av dessa märken som blivit källsorterade?