Kalle Petré Stockholm, Sweden 2012.02.15 Nr B40
FÖRSLAG Föreningstavlor
Mejl till Tomas Rudin 2012.02.15:

Hej Tomas!

Du har skrivit en hel del om väggmålningar och vid något tillfälle jämförde du med ökande reklamytor. Det finns en till jämförelse. Jag har just färdats i t-bana mellan Alvik och Blackeberg och stigit av vid varje hållplats för att sätta upp lappar om en studiecirkel i Bromma Socialdemokraters regi. Min tanke var, att sätta upp lappar väl synligt vid varje utgång. Jag letade efter tavlor för föreningsinfo. Alla dessa tavlor visade sig vara överfulla. Det var föreningsinfo, men också en hel del småföretag och privatpersoner som försökte fånga uppmärksamheten. Jag letade efter utgågna meddelanden, där jag kunde sätt mitt blad ovanpå. Ibland var jag tvungen att sätta upp på lyktstolpar.

Emellertid, med ett undantag, så var föreningstavlorna väldigt dåligt placerade. Vid Brommaplan fanns två stora tavlor mitt framför utgången. En utmärkt position för att budskapen ska synliggöras. Så var det ingen annan stans. Vid Abrahamsberg hittade jag ingen tavla. På övriga stationer fanns tavlor bara åt ett håll, när utgången hade två utvägar. Och tavlorna var nästan aldrig nära utgången. Mitt intryck är, att där ingen tavla finns, hade anslag satts upp på lyktstolpar eller annat i större utsträckning än där tavlor finns.

Det verkar inte som föreningsinfo betraktas som positivt av stan. Undanskuffat. Fula tavlor. Man kan undra över rutiner för uppdatering och underhåll. Det borde vara tvärtom. Bra föreningstavlor är ett stöd till lokal föreningsverksamhet.

vänligen

Kalle Petré


Svarsmejl 2012.02.15

Hej Karl
mycket bra spaning och id'eer. jag tar tag i det och lägger förslag i kommunen.
Med vänlig hälsning,
tomas


Bloggpost av Tomas 2012.03.14

"Föreningslivet måste få ta större plats i det offentliga rummet, fler föreningstavlor och fler mötesplatser behövs" *, där mitt mejl citeras.


Se för övrigt diverse poster på Tomas blogg * om väggmålningar och reklam.