Karl Petré Stockholm, Sweden KOMMENTAR För mycket bilar i Traneberg Nr B0b 2010.08.31
í
KOMMENTAR För mycket bilar i Traneberg 2010.08.31
Jag bor i Traneberg. Igår kväll kom jag hem vid nio-tiden. Shit - fullt överallt! Jag åkte runt Traneberg tre gånger och hittade till slut en bil-plats väldigt långt bort från mitt hem. Traskandes hemåt tänkte jag, nu säljer vi bilen!

Den normala situationen i Traneberg är, att det är ganska fullt på gatorna. Tittar jag ut nu klockan kvart i tio på förmiddagen från min balkong mot Tranebergsvägen, så ser jag ingen lucka. Letar jag vid 16-tiden, så hittar jag för det mesta en plats ganska nära min port. Senare på dan är det svårare. I princip nästan fullt. Och enligt tillväxt-funktionen, kommer antalet bilar bara att öka.

Jag hade ägnat hela dagen åt att hjälpa min dotter att flytta till Köping. Lånade pirra på mitt gamla jobb kl 8, hämtade vagn på OK vid Brommaplan, lastade, åkte till Köping, lastade av och borrade lite för lampor och så, samt körde för fort åter till Brommaplan med vagnen och därefter några minuter försenad till ett sosse-möte i Minneberg kl 18.30. Kl 21 hem. Somnade utmattad nån timme senare. Gud vad skönt att kunna fixa detta med egen bil med dragkrok. Vagnhyra bara 300 kr. En del av "livspusslet" hopknypplat.

Samtidigt vet jag, att detta inte är hållbart. Nej, jag vill nog inte sälja bilen för att jag någon gång får besvär med att hitta p-plats. Men jag våndas och bråkar min tankar. Det måste finnas ett annat sätt. Jag måste hitta andra medel att få ett bra liv. Mänskligheten måste hitta andra metoder.